Äntligen

...bloggar jag igen. Ja, jag vet att det var länge sedan, men nu är jag på gång igen.
Otroligt mycket har hänt i min trädgård, nästan allt som jag planterade förra året verkar ha överlevt vintern.
Problemet är bara att jag knappt kommer ihåg vad jag planterade. Men det kan ju vara spännande med lite överaskningar. Det som utmärker sig mest just nu är den blommande magnolian, vita vackra stjärnformade blommor lyser upp de ännu kala grenarna. Annars är det påskliljor, pingstliljor och tulpanernas tid nu, de finns i ett överflöd och jag till och med unnar mig att plocka dem och har dem på köksbordet. Fjärilarna, humlorna och fåglarna gör att det hela tiden är full aktivitet i trädgården, två nya fågelholkar har satts upp i vår men ännu har jag inte sett någon flyga in i de. Det är bara de gamla holkarna som är bebodda i nuläget.
Lite nya spännande planteringar har jag gjort i vår, köpte en massa spannar och har i dem planterat potatis. Och blasten har nu börjat komma upp, så egna färska nypotatis till midsommar kan nog vara möjigt. En arbetskamrat berättade att hennes familj även odlade sockerärtor i spannar, så det skall jag också testa att göra. Men frågan är bara, var skall jag ha alla dessa spannnar, för tillfället är nästan hela altanen full, men de måste plockas bort för där skall jag ha andra växter.
Bilder på magnoliabusken, alla mina potatisspannar och de blommande lökväxterna kommer förmodligen under dagen, så titta gärna in igen.
Ni som har idér på egna enkla odlingar skicka gärna dem till mig.

RSS 2.0